Hogyan válasszunk gyerek komódot? – Melyik komód a legjobb egy gyerekszobába

hogyan válasszunk gyerek komódot

Fontos, hogy a gyerekszobába megfelelő bútort válasszunk, ami hosszú éveken át ellenálló tud maradni. A szekrényekkel és a polcokkal együtt a gyerek komódok is az olyan alapvető bútordarabok közé tartoznak, amik sok tárhelyet biztosítanak.

A gyerekszobában a tárhely gyakran jelent olyan problémát, amivel sok családnak meg kell küzdenie. A gyerek komód kiválasztásánál fontos a méret, aminél figyelembe kell venni a gyerek magasságát és önállóságát is.  Ugyanúgy számít a helyiség mérete és egyéb paraméterek is.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Komód mérete

A komód mérete mindig egyedi dolog. A komód gyakran a gyerekkel együtt nő és sokan ugyanazt a bútort használják fiatal felnőtt korukban is. A komódoknál azonban nagyon gyakran megtörténik, hogy gyerek méretekhez igazodnak és ha egy bizonyos kort elérnek, egyszerűen le kell azokat cserélni.

Úgy válasszon komódot, hogy azt egy három éves is felérje és ne érezzen rá késztetést, hogy felmásszon rá. A mélység 30 és 50 cm között kell mozogjon. Ne feledkezzen meg az ágy és a komód valamint egyéb szekrények közötti 60 cm-es távolságról sem. A komódot ugyanis problémák nélkül teljesen ki kell tudnunk nyitni.

Komód típusok

A piacon több típusú komód is elérhető, amikből választhat:

Fiókos komód

A fiókos komód a tárgyak áttekinthető tárolására alkalmas. Probláméjuk abból adódik, hogy nem nyelnek el nagyobb mennyiségű ruhát vagy tárgyat, ahogy arra egyéb típusok képesek. A fiókok esetében fontos, hogy azok könnyen nyithatóak legyenek és tartós, minőségi sínekkel rendelkezzenek. A legjobb a fém.

Ajtós komód

Egy ajtókkal ellátott polcos komód alkalmas ruházat és nagyobb méretű tárgyak tárolására is. Ezek mélysége általában 40 cm fölött mozog.

Kombinált komódok

Arany középutat jelenthetnek a kombinált komódok, amik nem csak fiókokat, hanem polcokat is taralmaznak. Ezek jó választást jelenthetnek azoknak, akik nem tudnak dönteni vagy ugyanúgy szükségük van a polcokra, mint a fiókokra.

Anyag

Fontos paraméter, aminek köszönhetően a komód éveken át tehet jó szolgálatokat. És milyen anyagok érhetők el a piacon? Az emberek leggyakrabban masszív fát vagy lamináltat, esetleg felületkezelt préselt fűrészport. A laminált olcsóbb és könnyebben karbantartható, mint a masszív fa, ami nehezebben karbantartható, viszont hosszabb élettartamú. Minden egyes anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai is.

A gyerekszoba komód egy praktikus bútordarab, ami nem hiányozhat önnél sem. Gondoljon azonban arra is, hogy pár év múlva cserélni kell, és ezért nem szabad magas összeget befektetni.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük