Hogyan válasszunk fotelt? Tanácsot adunk melyik karosszékek a legjobbak

hogyan valasszunk fotelt

A karosszékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek egy otthon berendezésénél, ugyanis olyan kényelmes helyet biztosítanak, ahol egy nehéz nap után le lehet pihenni, tv-t nézni, elolvasni egy könyvet, stb. A karosszékek (fotelek) főleg relaxációs célokra szolgálnak. A kanapéval, heverővel ellentétben nem fekvésre tervezték azokat, hanem kizárólag ülőalkalmatosságok.

Karosszék alatt több különböző típusú ülőbútort érthetünk. Ezek egymástól küllemükben, valamint a felhasználás módjában és helyében térhetnek el. Minden karosszéknek van ülő felülete és háttámlája. Majdnem minden karosszék rendelkezik kéztámlával is. Némely modellek még kihúzható lábtartóval is el vannak látva, ami általában a talapzaton, lábakon vagy a kerekeken van elhelyezve, hogy könnyebben használható legyen.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Karosszékek (fotelek) fajtái

A gyártók több különböző célra szolgáló, különböző tulajdonságú, anyagú és színárnyalatú karosszéket kínálnak (sarok, forgó, felfújható, függő, lehajtható, elektromos, fa, fém, műanyag, textil, rattan, bőr ill. műbőr, egy lábas, kerekekkel ellátott, szétnyitható, összecsukható, stb…).

Hol használhatunk karosszéket?

Manapság már sok helyen találkozhatunk karosszékkel. Különböző nyilvános helyeken, irodákban és természetesen számos háztartásban láthatjuk ezeket.

Igényeit nagyban fogja befolyásolni a tény, hol és milyen célra fogja az adott bútordarabot használni. Más karosszék mellett döntünk, ha nappaliról vagy irodáról van szó.

Otthoni karosszékek

Funkció

Ebben az esetben a legfontosabb kritérium a karosszék funkcionalitása kell legyen. A fotel a legnagyobb kényelmet kell, hogy nyújtsa Önnek. Egy kényelmes helyet kell biztosítson a kikapcsolódáshoz és emellett megfelelően kell támasztania a hátat.

Tulajdonságok

Ha úgy döntött, hogy a nappaliba karosszéket vásárol, olyan mellett javasoljuk letenni a voksot, ami mosható, stabil és puha, valamint kellemes tapintású anyagból készült (pl. szövet vagy bőr).

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Design

A karosszék általában ülőgarnitúrák részét képezi. Abban az esetben, ha a nappali már berendezett és karosszék vásárlásán töri a fejét, gondoljon rá, hogy az illeszkedjen a már meglévő heverőhöz, ill. kanapéhoz.

modern karoszek

Tipp: Részesítse előnyben a textil huzattal rendelkező karosszékeket, mivel a gyakorlat azt mutatja, hogy hosszabb távú üléshez a legideálisabb választás a szövet. Nem ajánljuk műbőr, eko-bőr, PU vagy egyéb utánzatok vásárlását. Ezeknél az anyag ugyan tapintásra kellemes, azonban nem időtálló. A gyártók levehető huzatokat is kínálnak. Ezek hatalmas előnye, hogy könnyedén tisztán tarthatók.

Irodai karosszékek

Mivel ideje nagy részét a számítógép előtt ülve, a munkahelyén tölti, a karosszék kiválasztásánál törekednie kell arra, hogy az mindenekelőtt megfelelő támaszt nyújtson a hát számára. Kialakításának köszönhetően természetes helyzetben kell tartania a gerincet. Egy ilyen irodai karosszéknek stabilnak, erősnek és kényelmesnek kell lennie, de ezzel egyidejűleg éberen is kell Önt tartania. Jó, ha el van látva kerekekkel, amik mobilitást biztosítanak ülés közben is. Ezért egy irodai szék kiválasztása nagy körültekintést igényel és olyan mellett kell letenni voksunkat, ami kellemes ülést biztosít az egészség megőrzése mellett. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a karosszék színének egy bizonyos mértékű tiszteletet kell képviselnie a cégen belül.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Nyilvános helyiségekben elhelyezett karosszékek

A “nyilvános helyiségek” kifejezés alatt különböző konferenciatermeket, várótermeket, éttermeket, cukrászdákat és hasonlókat értünk. Feltételezhetően ezeken a helyeken senki nem tölt el túl sok időt, ezért ezekre a helyekre műanyagból, fémből, különböző ötvözetekből, fából, stb. készült karosszékek is ideálisak. Az ezeken a helyeken elhelyzett karosszékek küllemének harmonizálnia kell az adott hely jellemével.

Masszázs fotelek

Ezek a fotelek egy különös csoportot alkotnak. Feladatuk ellazítani a felhasználót, miközben kellemes hátizom masszázst nyújtanak, ezzel hozzájárulva a teljes relaxációhoz. Elektromos változatban is elérhetők, amik alkalmasak egészségügyi problémákkal küzdő vagy idős emberek számára. Megkönnyítik a leülést és a felállást. Általában egymástól függetlenül állítható háttámlákkal, valamint fej és lábtartó részekkel vannak ellátva. Ideálisak hosszútávú üldögélésre.

Mit érdemes átgondolni karosszék vásárlása előtte

  • Hova szeretnénk elhelyezni ( iroda, háztartás, nyilvános helyiség).
  • Válassza ki a fotel külső borításának anyagát (esetlegesen ajánljuk a csúszásmentes felületeket).
  • Szeretné-e már meglévő ülőalkalmatosságokkal kombinálni (kanapé, heverő).
  • Mekkora hely van új karosszéke számára (A karosszék mérete meg kell feleljen a helyiség méretének. Kis helyiségbe kisebb méretű karosszék vásárlását ajánljuk).
  • Milyen keménységű ülőfelület lesz Önnek megfelelő.
  • Milyen anyagból készüljenek a kartámaszok (a szövet egy idő után kikopik).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük