Hogyan válasszuk megfelelő sarokkanapét

hogyan valasztani sarok kanapet

Az új kanapénak illeszkednie kell a nappali kiválasztott stílusához. Ugyanúgy színében és stílusában, ahogy méretében is. Egy asztalnak, esetleg egy karszéknek is el kell mellette férnie és a kanapé körüljárható kell legyen.

Egy új kanapét, ami a háztartások nagy részénél a nappali alapköve, nem veszünk minden évben. A bolt felkeresését vagy a végleges internetes rendelést alapos döntési folyamat előzi meg. Figyelembe kell venni az árat, anyagot, stílust, méretet ugyanúgy, mint a kanapé tárolóhelyként vagy alvó alkalmatosságként való használatát.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Mikor válasszunk sarokkanapét

Manapság, amikor a konyha és nappali általában egy térben helyezkedik el, természetes késztetést érzünk rá, hogy ezt a két teret optikailag elválasszuk egymástól. Erre a célra alklamas lehet egy bárpulttal rendelkező konyhasziget is, de egy sarokkanapé is. Méretét a háztartásban található személyek számához kell igazítani. Egy két személyes háztartásban elég egy kisebb méretű kanapé, de egy több tagból álló család esetében nagyobb modellt kell keresni vagy szükség lesz a kanapé mellé egy vagy két karosszéket vagy puffot is beszerezni.

A sarokkanapé alkalmas olyan nappaliba is, ahol az egyik sarok kihasználatlan maradt. Viszont érvényes, hogy egy túl nagy kanapé zavaró is lehet és lekicsinyítheti a teret. Ebben az esetben alacsony karfával rendelkező vagy karfával nem rendelkező kanapét kell választani. Ideális esetben lábakkal. Ezek szellősebbé varázsolják a teret.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

A magasabb minőséget meg kell fizetni

Akinek nem túlságosan korlátozottak az anyagi lehetőségei és szeretné, hogy a kanapé évekig jó szolgálatot tegyen, masszív fa vagy acél vázzal rendelkező bőr kanapét kell keressen. Akinek nincs fölösleges pénze, hogy magasabb árkategóriájú kanapét válasszon, ajánljuk a pamut kárpittal és préselt fűrészpor kerettel. Azonban fel kell készülnie arra, hogy pár év múlva be kell fektetnie.

Egy sarokkanapé ára pár tízezer forintnál kezdődik és akár több százezerig is felkúszik. A számla végösszege függ a már említett kerettől, kárpittól, mérettől és stílustól is.

hogyan valazstani sarok kanapet

A visszafogott színeket feldobják a színes párnák

Egy egyszerű egyszínű sarokkanapénak nem kell unalmasnak lennie. Feldobhatjuk színes párnákkal, esetlegesen egy ágytakaróval vagy pokróccal, ami képes megvédeni is a kanapét a szennyeződésektől. Egy kisgyerekes családnak vagy családi kedvenccel rendelkező családnak ajánlott sötétebb színű kanapét választania.

A felhasznált anyag szempontjából érvényes, hogy az ablak alatt elhelyezett kanapé inkább szintetikus anyagból kell készüljön, hogy a színek ne fakuljanak ki. Ami természetes anyagoknál elkerülhetetlen. A különböző színek és minták a szövet kárpittal rendelkező kanapék esetében érhető el. A legtartósabb, de egyben legdrágább változatba tartoznak a bőr kanapék. Akinek a bőr “bűzlik”, kipróbálhatja az olcsóbb ekobőrt is. Az azonban egy idő után elkezdhet leperegni.

Mire szolgál majd a kanapé

Végül, de nem utolsó sorban arra is gondolnunk kell, mire fog majd az új kanapé szolgálni. Ha elsősorban pihenésre egy jó könyv mellett vagy tévénézés közben, ajánlott olyat választani, aminek állítható elemei vannak. Ezeknek köszönhetően kényelmes lesz a kanapén a pihenés. Ha a lakásban kevés tárhely van, ajánljuk válasszon olyat, amiben van tároló is. Ha sokszor kell a kanapét alvásra használni, jó, ha a nappaliban olyan kinyitható kanapé van, amin két látogató is kényelmesen megfér.

Válasszunk katalógusuk népszerű sarokkanapéi közül

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük