Hogyan válasszunk gyerekágyneműt? – a legjobb ágyneműk gyerekeknek

hogyan valasszunk gyerekagynemut

Az egészséges és nyugodt alvás nagyon fontos. Ugyanúgy, ahogy a felnőttek esetében, a gyerekeknél is nagyon fontos. Ahhoz, hogy az ember jól ki tudja magát aludni, nem csak jó matracra van szüksége, hanem jó ágyneműre is. Hogyan válasszunk úgy ágyneműt a legkisebbek számára, hogy jól érezzék benne magukat?

A megfelelő gyerekágynemű kiválasztásánál fontos gondolni a designre is, ami főleg náluk a legfontosabb elem, de fontos az anyag, légáteresztés, minőség, méret és több más is. Mi minden fontos tehát az ágyneműknél figyelembe venni?

Minőségi anyag

Az első és legfontosabb szempont, amit említünk, az az anyag minősége. A gyerekek bőre sokkal érzékenyebb mint a felnőttekké, és ezért fontos megfelelő és jó minőségű anyagot választani, ami nem sérti fel a gyerekek bőrét. A legjobb légáteresztő anyagok, amik alkalmasak a gyerekek számára, a pamut, len vagy mikro szálak. A szintetikus anyagokat zárja ki, azok nem alkalmasak a gyerekek érzékeny bőréhez.

Ajánlott pamut ágynemű katalógusunkban

Karbantartás

Az ágyneműnek könnyen tisztíthatónak és moshatónak kell lennie, ezért fontos, hogy mindig olyat válasszon, ami könnyen karban tartható. Olyan anyagot kell választani, ami könnyen mosható és vasalható. Az ideális gyerek ágynemű mikroszálból készülnek, ezért gyorsan száradnak és mosás után elég őket kiakasztani, nem kell vasalni.

gyerek agynemu

Biztonságos záródás

Mivel a kis gyerekek számára gyakran még a legkisebb dolgok is veszélyt rejtenek, oda kell figyelni a záródásra. Az ágyneműk leggyakrabban gombokkal, cipzárral záródnak vagy csak egymásba hajtódnak az anyagok.

  1. A gombok nem megfelelőek, azokat könnyű felszippantani.
  2. A cipzár megkarcolhatja a gyereket, de el lehet takarni és jobb mint a gombok.
  3. A harmadik lehetőség az egymásba hajtódó ágynemű, ami a legbiztonságosabb. Hátrányuk, hogy a párna vagy paplan könnyedén kicsúszik belőle.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Méretek

Ágynemű vásárlásnál fontosak a méretek. A kiságyaknál használt általános méretek egy párna esetében 40 x 60 cm és egy takaró esetében 100 x 135 cm. Ha gyermeke gyerekágyban alszik, a takaró mérete 200 x 90/80 cm.

Ágyneműk stílusa

Természetesen az ágynemű stílusáról sem szabad megfeledkeznünk, ami szintén nagyon fontos. A színek és motívumok a gyerekek számára a legfontosabbak. Az ágyneműnek tetszenie kell nekik. Manapság nagyon népszerűek a különböző filmekből és rajzfilmekből származó alakok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük