Feküdjön bele a lehajthatós ágyába- ideális megoldás kis lakásokba

lehajthatós ágyat tökéletesen ki tudja használni kis lakásokban, ahol az ágy túl nagy helyet foglalna el. Akár gyerekszobába is megfelelő. A gyermek kényelmesen játszhat a szobájában, este pedig egyszerűen lehjatja neki az ágyat, és aludhat is. A lehajthatós ágynak köszönhetően egy ebédlőből is perecek alatt hálószobát tud alakítani. A szabad szobát így kialakíthatja gyermekének, és nem kell széthúzhatós ülőgarnitúrán aludnia. Vendégfogadás céljából is tökéletes megoldás.

Az ággyal együtt az ágyneműt is el tudja tüntetni, így rögtön rend lesz. Az ágya szétcsúszását és a matrac mozgását gurtnival tudja megakadályozni. A minőségi mechanizmusnak köszönhetően alár egy kézzel is lehajthatja az ágyat, még gyermek is megtudja oldani. A jobbfajta mechanizmusok nemutolsósorban az ágyat bámilyen szögben meg tudják tartani, és így nem esik a lábunkra, ha tévedősből leengednénk.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Lehajthatós ágy története

A lehajthatós ágyak történelme nincs igazán feltérképezve, de valószínűleg a reneszánsz időszak szekrényes ágyai indíthatták. Európában csupán évszázadokkal kédőbb kezdték el hazsnálni a lehajthatós ágyakat, és  a kombinált bútor mindenekelőtt a 19.században volt igencsak közkedvelt. A gyártók és az üzletemberek elkezdték a piacra dobni a többfukciós bútorokat, és a lehajthatós ágyat egyszerűen alakították ki, vagy többfunkcióval, mint például asztallal vagy komóddal csatlakoztatva.

Nagyszerű megoldás, hogyan alakítsunk helyet a kis lakásban.

 Nagyszerű ötlet, hogyan spórolunk helyet a is lakásban: Gondolt már a talajba csúsztatott ágyra?

Régebben a lehajthatós ágy egy átmeneti megoldás volt nyaralókban, ma viszont már minőségi mindennapi alvásra is megfelelő.Hiszen minden higiéniai és ortopéd igényeknek megfelelnek. Az ilyen típusú ágyakba választhat bármilyen típusú rostot és matracot, mellőzze viszont azokat a tartókat, amelyeknél a matrac a teljes egyenes felületen fekszik nyílások nélkül.

 Összecsukható ágy kondtrukciója

Az ágy dönthető magasba (homlokrészről) vagy szélességbe (oldalra), konstrukciótól függően. Hozzájuthat egyszemélyes, franciaágy,különleges méretű és végül emeletes variációjú ágyhoz is. A hajtás szisztémája mindenekelőtt főleg a helységtől függ. Kevesebb helyet foglalnak az oldalról behajtott ágyak, a franciágyak minden homlok részről vannak behajtva.

Az összecsukható ágyaknál a gyártók két féle mechanizmust alkalmaznak. Az egyik a rugós, a másik hidraulikus emelőkkel ellátott. Az ágy nem billenhet, és nem is emelkedhet, amíg fekszenek rajta. Beépítés után ne felejtse hozzácsatlakoztatni a talajhoz/falhoz, hogy használat közben ne forduljon át.

A piacon megtalálhatóak olyan modellek is, amelyeknél a szekrény ajtó az ágyaalja. Ebben az esetben a matrac teljesen zárt, nem szellőzik, ami nem jó.

Általában az összecsukhatós ágy szekrénybe van beépítve. A szekrény mélysége az ággyal együtt kb. 45 cm. A szekrény ajtó lehet csuklós, összecsukható vagy  elfordítható 270  ° – kal. Ezek az oldalsó szekrény falait másolják, ezáltal még több helyet spórolt a helységben. Ajtó helyett pedig hazsnálhat redőnyt vagy függönyt.

Némely gyártónál vásárolhat külön összecsukható ágyat, tehát szekrény nélkül. És a szekrényt később is hozzá tudja vásárolni, vagy saját kezűleg gyártani. A különálló ágyat elhelyezheti egy fülkében is, amelyet elzár egy függönnyel vagy vertikális redőnnyel. Még több hely érdekében nézzen utána az összecsukható ágyaknak, amelyek kombinálva vannak más bútorral, akár kanapéval, polcokkal, íróasztallal, A szekrényben, amely rejti az ágyat, akár polcok is lehetnek, amelyek a kis apróságokat elrendezésére tökéletesek.

 Az összecsukhatós ágyak biztonsága

Az összecsukhatós ágy használat közben is átfordulhat. Éppen ezért fontos falhoz vagy talajhoz rögzíteni. Továbbá sérülhet az összecsukó szerelvény is.Vásárlás során tehát jól meg kell nézni, hogy az egész mechanizmus teljesen zárt e. Az ágy viszonylag nehéz, tehát az összecsukó szerelvénynek olyannak kell lennie, hogy az összecsukás és zárás esetén ne keljen nagy erőt kibocsájtanunk. 

Zárt pozícióban az ágyat be kell biztosítani önösszecsukás ellen, amelyben 150 mm –nél kisebb az összecsukás része, az ágynaka automatikusan össze kell csukódnia magától. Összecsukott pozícióban az ágynak nem szabadna magától bezáródni (a támasz nem lehet 0,5 cm-rel magasabban a talajtól).

Összecsukható ágy vásárlás

Az összecsukható ágyak 130 000 – 290 000 Ft közti árral rendelkeznek. Átlagosan az ár tartalmazza a matracot és rostot is. Hasonló ár arányban elérhető a kombinált könyvespolccal, kanapéval variáció is. Természetesen dizájntól, anyagtól ás fukcióktól eltérően egészen 1900 Ft-ig találunk összecsukható ágyat.

Adizajnerek és a gyártók az összecsukható ágyat lamináltból készítik, amelyet a szekrény résznél használnak, majd az ágyat fém rámából. A további termékek általában a ráma és a rost anyagában térnek el egymástól. A teljesen fa összecsukható ágyat már nem gyártják. 

Mikre kell gondolni összecsukhatós ágy vásárlása esetén:

  1. Egyszerű használat
  2. Összecsukás mechanizmus fajtája
  3. Rögzítési módszer
  4. A véletlenszerű kinyitódás és összecsukás elleni bebiztosítás
  5. Matrac és rost kiválasztása

Van összecsukahtós ágya? Ossza meg tapasztalatait a többi olvasóval hozzászolásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük