Hogyan válasszuk ki a legjobb jakuzzit? – Felfújható vagy merevfalú masszázsmedence?

hot tub

Saját masszázsmedence vásárlása mellett döntött?

A masszázsmedence sokak számára a luxus, kényelem szimbóluma és a pihenés megtestesítője, amivel olyan szívesen jutalmazzuk meg magunkat. Talán örülni fog, ha megtudja, hogy ma már a jakuzzi nem csak azoknak elérhető, akiknek nem túl mély a zsebük. A felfújható masszázsmedence mindenkinek ajánlott, aki fürdőzésre és wellnesszre vágyik, de korlátozottak a lehetőségei. Miért jó, ha van otthon masszázsmedencéje? Hogyan válasszuk ki a megfelelő felfújható masszázsmedencét?

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Anyag

A masszázsmedencéket anyaguk szerint legegyszerűbben puhára és keményre oszthatjuk. Ezzel függ össze azok földbe süllyeszhetőségéneklehetősége és a relaxációs szezon hossza is.

Puha – felfújható

A puha masszászmedencéket könnyű egyik helyről a másikra áthelyezni és gyerekes családoknak is ajánlottak. Egyenes felszínre helyezendők. Hátrányaik közé tartozik a rövidebb élettartam vagy alacsonyabb ellenállóképesség az alacsonyabb hőmérséklettel szemben. Téli fagyban való használattal kockáztatja a sérülést.

RhinoTech

Ez az anyag manapság nagyon népszerű. Különböző árkategóriákban is felhasználható. Több különböző rétegből áll. A külső réteg célja megvédedeni a masszázsmedence felületét a mechanikus sérülésektől, a hőmérsékletingadozástól és az UV sugárzástól. Ezt követi a PVC, töltőanyag, laminált szövet, töltőanyag és az utolsó PVC réteg.

Ezen megoldás nagy előnye az ellenállóképesség vagy a masszázsmedence használhatósága nulla fok körüli külső hőmérséklet mellett. Sőt, az ára se kell, hogy túl magas legyen. A figyelemreméltó ebben az esetben leginkább az ár-érték arány.

Laminált PVC

A puha falú masszázsmedencéknél  használt következő alapanyag. Három rétegből áll, két PVC és egy szövet rétegből.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Merevfalú

A merevfalú masszázsmedencék lehetőséget kínálnak téli használatra is. Az első számú fő hátrányuk a nagyon magas beszerzési ár. A gyártásuk során felhasznált anyaguk eltérő lehet, de általában akrilról beszélhetünk. Külső takaró rétegként választhatunk a műanyag és a fa közül.  A műanyag olcsóbb, míg a fa minőségibb és egyedibb megoldást jelent.

Egyes merev falú masszázsmedencéket földbe is lehet süllyeszteni. Az ilyen jellegű megoldás előnye a vízbe való könnyű bejutás és a kert stílusába való minimális beavatkozás.

sexy woman with blond hair in bikini relaxing in outdoor whirlpool
fashion outdoor photo of sexy beautiful woman with blond hair in bikini relaxing in whirlpool

Méretek

A masszázsmedence méretét érdemes a szerint kiválasztani, hány embernek kell benne elférnie. A legnépszerűbb masszázsmedencék legalább négy személyesek. Azonban a két fős, illetve a hat vagy több személyes masszázsmedencék sem elérhetetlenek.

Egy két személyes masszázsmedencébe hozzávetőlegesen 650 liter víz fér. Nagyon könnyű és könnyen áthelyezhető, természetesen még az előtt, hogy feltöltenénk vízzel. Általában kád alakú. Ami egy nagyobb, négy személyes masszázsmedence vízszükségletét illeti, ott ez a mennyiség 930 liter körül mozog és kör vagy szögletes alakú lehet. Ha hat vagy több személyes masszázsmedencét szeretnénk, felfújható masszázsmedencékről beszélhetünk, amik ára magasabb. A vízszükséglet 900 és 1100 liter között mozog.

Fúvókák

A fúvókák azok, amik a masszázsmedencéket megkülönböztetik a hagyományos medencéktől. Számuk változó, száz körül mozog. Nem mindegyiknek azonos a funkciója, figyeljen a hidromasszázs funkciót ellátó fúvókákra is, amik speciális masszázst biztosítanak.

Ne hagyja, hogy a fúvókák nagy száma miatt elcsábuljon. Nem csak a mennyiség fontos, hanem például méretük és elhelyezkedésük is ugyanilyen fontos.

Fűthetőség

A masszázsmedencék nagy része fűtő rendszerrel van ellátva, ami jelentősen meghosszabbítja a szezont. Wattban van megadva, de gyakran ez az információ ki van egészítve a felfűtés sebességével is (hány fokkal melegszik fel a víz egy óra alatt).

Egyes masszázsmedencék télen is használhatók.

Elhelyezés

Masszázsmedence vásárlása előtt szükséges átgondolni annak elhelyezését. Választhat a földbe süllyesztés és a felszíni elhelyezés közül. Egyes felszínen elhelyezhető masszázsmedencék akár még beltérben is használhatók. Az elhelyezéssel automatikusan összefügg a használat idejének hossza is.

Egy felszíni masszázsmedencéhez elsősorban sima felszín szükséges. Ideális a járólap, ellenben a gyep és a homok nem ajánlatosak. Ha nem szeretne járólapot lerakni a kertben, megoldást jelenthet megfelelő alátét elhelyezése. A megfelelő alátét ellenáll a víznek, amivel elkerülhető a penészedés. Fontos szerepet tölthet be még az alátét teherbírása is.

A megfelelő elhelyezés kiválasztásánál érdemes átgondolni az elhelyezést esztétikai és praktikus tekintetben is. Hidegebb időjárás esetén nem kellemes végigsétálni a hideg udvaron. Azonban, ha közvetlenül a ház mellé szeretné elhelyezni a masszázsmedencét, számoljon azzal a ténnyel, hogy az egyes masszázsmedencék hangosak és vibrációt gerjeszthetnek.

Vízszűrő

Ne feledkezzen meg róla, hogy a masszázsmedencében található víz karbantartást igényel. Rendszeres szűrés nélkül megeshet, hogy a víz bezöldül és kellemetlenül bebüdösödik. Az elszennyeződött víz nem higiénikus és tönkre teheti magát a masszázsmedencét is. A meleg víz általában érzékeny.

A piacon két féle vízszűrő típus érhető el, méghozzá a homokos és a papírszűrő. A masszázsmedenéket legtöbbször papírszűrős szűrővel egészítik ki. Ezek előnye az alacsonyabb beszerzési ár, de mindemellett számolnia kell azzal, hogy gyakrabban kell betétet cserélni bennük.

A másik lehetőség a homokszűrő. A benne található homok tovább használható és hatékonyabb is. Nagyobb mennyiségű víz tisztításához ajánlott. Ebben az esetben negatívumként említhetjük a magasabb beszerzési árat.

Alternatív lehetőség – masszázs kádak

Ha nem szeretne masszázsmedencét, masszázs kádat is találni a piacon. Tömören fogalmazva egy klasszikus kádról van szó, ami fúvókákkal van kiegészítve. A kiválasztásnál javasoljuk átgondolni az elhelyezést és a felhasználás célját is.

Masszázsmedence kiegészítők

Ahhoz, hogy maximális relaxációs élményben lehessen része, nem szabad a masszázsmedencékhez tartozó kiegészítőkről sem megfeledkezni. Némely kiegészítők csak a személyes komfortot növelik, ilyen például a világítás vagy épp egy hangszórórendszer. Egyes termékekről azonban semmi esetre se feledkezzen meg, legyen szó fedélről, védőhuzatról, alátétről vagy épp lépcsőkről.

Világítás: Egyes kádak olyan világítást kínálnak, aminél kiválaszthatja az aktuális hangulatának megfelelő színt.

Lépcsők: A masszázsmedencébe és az abból való kiszállás megkönnyítéséhez.

Medence fedél: A termofedél a masszázsmedencék nagy részéhez járó alap kiegészítő. Védi a medencét a szennyeződésektől és a fagytól.

Egyszerű vezérlés: Állítsa be a fúvókákat és a víz hőmérsékletét egyszerűen egy vezérlőpanel segítségével.

Ionizátor vagy ózonátor: A nem kívánatos mikroorganizmusok egyszerű megsemmisítéséhez. Csökkenti a tisztításhoz használatos vegyszerek mennyiségét.

Hangszóró rendszer: Indítsa el kedvenc zenéjét és élvezze a maximális lazítást. Úszó asztalka: A nassolnivalók kényelmes tárolásánál elengedhetetlen segítőtárs.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük