Hogyan választjunk szekrényt?

A szekrények két fajtáját ismerjük, polcos és akasztós. A szabadon álló szekrénynek stabilnak kellene lennie. A megfelelő szekrénynek nagynak kel lennie, hogy minden ruhája elférjen benne. A szekrény fajtáját annak alapján érdemes kiválasztani, hogy milyen helységben szeretné elhelyezni. Némely a hálószobába illik, némely az előszobába inkább, és van, amelyik a gyerekszobába. 

Fotos kritériumok az Ön választása során: mélység, magasság, szélesség, anyag és a szekrény belső elrendezése.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Milyen szekrényt választjunk a gyerekszobába?

Gyerekszoba szekrényt vásárolhat egészben, mint például egy egész falra, vagy különállót, mint például az ebédlőbe is. Mivel gyermek felhazsnálásra szeretnénk, mindenekelőtt az ő igényeit kell zsem előtt tartanunk. A szekrénynek biztonságosnak kell lennie, és egészsegre nem ártalmas anyagból kell készülnie.

gyerekszoba szekrény

Gyerekszoba szekrénynek a gyermek paraméterekhez kell igazodnia. Ez azt jelenti, hogy a gyermek gond nélkül le tudjon venni egy pulcsit a polcról, le tudjon akasztani egy inget a fogasról. Némely gyerekszoba szekrény 1-2 fiókot is tartalmaz, hogy elférjenek az alsóneműk is. A szekrénynek illeni kellene a többi bútorhoz a szobában, vagy egy kollekcióból kellene kiválasztani a bútorokat, hogy az jól mutasson.

Tömörfából készült, magasfényű lakkal bevont bútor választását ajánljuk, amely óvja a felületet a mechanikus károsodásoktól. Amennyiben a szekrény nem eléggé stabil, ki kell rögzíteni.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Milyen szekrényt választjunk a hálószobába?

A hálószoba szekrények általában nagyok és szélesek. Hogy a tulajdonosok helyet takarítsanak meg, érdemes tolóajtós szekrényt vásárolni. Nagyon közkedvelt kiegészítő a tükör, amelyet nő és férfi is ki tud használni öltözködés során. A tükrök kívül némyle szekrény világítással is felszerelt. Ahogy kinyitja a szekrényt, a belső rész felvilágosodik, ezáltal sötétségben is könnyedén megtalálhatja, amit keres. Az áttekinthetőség és a rend érdekében hozzá tud vásárolni drótból készült modulokat, hogy milyen ruha rlsznek meg lehessen a maga helye.

A hálószobába kombinált szekrényt javaslunk, a ruhanemű mennyiség miatt, aminek be kell férnie a szekrénybe. A ruházat egy részét, mint a férfi és női részt polcokra is kell helyezni, így megtakarítja az akasztós részben a helyet. Hiszen az akasztós részbe főleg ünnepi öltözetet, ingeket, öltönyt, estélyi ruhákat, stb rakunk. Tehát olyan ruhadarabokat, amelyeket féltünk, hiszen a polcon összehajtva sérülhetnek.

Milyen szekrényt választjunk az előszobába?

Az előszobába választhat különálló, vagy akár egészfalas szekrényt, ugyanúgy, mint a gyerkeszobába.

Az előszoba szekrényfal polcokból, kisszekrényekből, akasztókból és gardróbból áll. 

Amennyiben már van az előszobájában bútor, de még hiányzik onnan egy gardrób szekrény, ajánlatos ugyan olyan, vagy legalább hasonló anyagból megvásárolni azt, mint amiből a másik szekrény készült. Amennyiben tanácsra van szüksége, olvassa el a hogyan válasszunk megfelelő gardróbszekrényt cikkünket.  Az előszobába nem kell nagy szekrény, inkább praktikus legyen. Az előszobába olyan szekrényt javaslunk elhelyezni, amelynek ajtaján kívülről tükör helyezkedik el.

A folyosóra akasztós szekrényt javaslunk, hiszen amint hazaér, leveszi a kabátját, és így fel tudja akasztani. A polcos szekrény ebben az esetben nem praktikus választás.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Mi a különbség a polcos és az akasztós szekrény között?

A szekrényeket a felhasználási igény alapján különböztetjük meg.

  • Az akasztós szekrény fogasokra való  ruhafelakasztásra való.  Jellemzője, hogy az egész belső részében akasztó rúd van elhelyezve, amely könnyen ki is vehető.
  • A polcos szekrény  polcokból tevődik össze, amelyeket teszőlegesen lehet behelyezni a szekrénybe. A polcok széleit négy darab tartó tartja a polcok oldalán. 
  • Kombinált szekrények viszont mindkét variációt tartalmazzák. Ez azt jelenti, hogy a szekrény egyik része akasztórúddal van ellátva, ide fel lehet akasztani a ruhákat, a másik része pedig polcokat. A belső elrendezés miatt ezek a legkedveltebb és legkeresettebb szekrények.

Mindenki a maga igénye szerint választ magának szekrényt. Nem mindenki szeretni felaksztgatni a ruháit, az ilyen felhasználók számára előnyösebb a polcos szerkény vásárlása.

Milyen anyagból készüljön a szekrény, amelyet kiválasztunk?

A kínálatunkban rengeteg féle anyag található. Amennyiben minőségi terméket szeretne választani, a tömörfából készült bútorokat ajánljuk. A gyártók borókafenyőt vagy  tömörfa luccfenyőt használnak a magas minőségért. A mi feltételeinkben ez egy átlagos anyag, amely teljesíti a vásárlók igényeit. Szekrény gyártás során exotikus fát is felhazsnálunk, amely alkalmazkodik a klímafeltételekhez. De ez az anyag inkább a kinti bútoroknál jellemzőbb. Kerti bútorokat gyártanak belőle, tehát kinti felhazsnálásra.

A gyűrűknek köszönhetően, amelyeket a fa felszínén láhatunk, minden bútor egy egyedi darab. A fa szekrény könnyen javítható, és hosszú élettartamú. Ezekben a tulajdonságban térnek el a laminált szekrényektől. Tömörfából készült bútorokat főleg gyerekszobába javasoljuk, hiszen ezek egészségre ártalmatlanok. Ezek a magasabb árkategóriájú bútorok közé tartoznak.

Gardrób szekrények széles kínálatával várjuk Önt a weboldalunkon kokurencia mentes árakért..
Akciós szekrények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük