Hogyan tűntessük el a címkéket (ragasztós címkéket)

A címkék eltüntetése igényes munka. Teljesen felesleges vízbe mártani. Bemutatunk Önnek egy pár trükköt, hogyan is tudja eltávolítani könnyen a címkét a borosüvegről, befőttesüvegről, műanyag játékokról, háztartási kellékekről, stb. Távolítsa el egyszerűen a lejárt autópálya matricát is.

Olaj

Amennyiben valamilyen tárgyról le szeretné szedni a címkét, használjon egyszerű, háztartásbeli növényi olajat. Egy puha törlőkendőt olajozzon be, kenje be jól a címkét vele, és az fokozatosan lemálik.

Szilikonkaparó

Ez is nagyon hatásos a nehezen eltávolítható címkék esetében. A tárgy meleg vízben vagy olajban történő áztatása során a szilikonkaparóval könnyedék eltávolíthtaó bármilyen címke.

Radírgumi

A radírgumi akkor hatásos, ha már szét áztattuk a címkét és még nehezebben jön le. Minden papírt, amit a szilikonkaparóval el tudtunk tüntetni, eltávolítunk. Így általában már csal a ragazstó marad ott. Ez viszont a radírgumi segítségével könnyen leszedhető. A száraz felületete fokozatossan centiméterről centiméterre haladva radírgumizzuk, és eltávolodik a ragasztó.

Műszaki benzín

Amennyiben van az otthonában műszaki benzín, a címke nagyon könnyen eltávolítható vele. Elég egy nagyobb darab vattára önteni benzínt és letötölni a címkét.

Mosogatógépbe való elhelyezés

A nehezen eltávolítható címkével elátott edényt előbb helyezzül modogatógépbe, majd mossuk el. A forró víz. és az erős nyomás hatására a címkének le kellene esnie.

Körömlakklemosó

A címkék eltávolításában nagy segítségünkre lehet az acetonos körömlakklemosó is. Vattára,  vagy puha törlőkendőre öntve, majd az címkét törölgetve, le fog válni.

Hajszárító és magasgőzű pisztoly

Nehezen eltávolítható címkék esetén segítségünkre lehet a hajszárító vagy a magasgőzű pisztoly is. Az utóbbival nagyon óvatosan kell bánni. A lejárt autópálya matricákat is ilyen távolítják el. De ezt csak a szakemberek végezhetik. Hiszen amennyieben nem jól jár el, a szín is lejöhet az autójáról. Továbbá például a befőttes üvegeken lévő címkék eltávolításában is nagyon hasznos segítség lehet ez az eszköz.

A hajszárító is nagyon jó eszköz a címkék eltávolítására. Fokozatossan melegítse fel alaposan a címkét, majd távolítsa el azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük