Hogyan válasszunk irodai széket – A legjobb szék egy irodába

hogyan valasszunk irodai szeket

Milyen szék lesz Önnek a legalkalmasabb az irodába? A válasz erre a kérdésre nem is olyan egyszerű… Nyolc órát ülni az irodában, az íróasztal mögött úgy, hogy attól ne fájjon a hátunk. Ehhez mindenekelőtt egy megfelelő székre vagy karosszékre van szükség… Ez azonban nem is olyan egyszerű, mint ahogy az elsőre tűnik. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük Önöknek ezt a cikket, ami biztos segít Önnek a legmegfelelőbb szék, esetlegesen irodai karosszék kiválasztásánál. Szakértőink biztos segítségére lesznek eligazodni ebben a témakörben…

Segítünk megtalálni a megfelelő irodai széket vagy karszéket…

Népszerű irodai székekek katalógusunkban

Az irodában töltjük a napunk egy negyedét, ami majdnem a teljes munkaidőt jelenti. Biztos fontos az Ön számára, hogy háta ez alatt a hosszú idő alatt, amit az íróasztal mögött tölt, fölöslegesen ne szenvedjen a használt szék vagy karosszék miatt. Nagy örömünkre fog szolgálni, ha tanácsot adhatunk ennek a bútordarabnak a kiválasztásánál. Hisszük, hogy minden az irodai székekkel, ill. karosszékekkel kapcsolatos kérdésre megfelelő választ tudunk adni és elegendő információt tudunk nyújtani.

Mire kell kiemelt figyelmet fordítani?

Az eladók ezen a területen több féle terméket kínálnak különböző árkategóriákban. Erre nagyon oda kell figyelni, ugyanis nem kell, hogy mindig eredeti darabról legyen szó. Ha a termék ára túlságosan is alacsony, valószínűleg olyan darabról van szó, ami nem fog megfelelni mindennapi igényeinek. Azt tanácsoljuk, figyeljen oda a licenszekre és jóváhagyásokra, ami az egyes eladók által kínált árukat illeti. Nem kell félni kikérni az egyes termékekhez tartozó ajánlásokat, a termék minőségi garanciáját. A mai internetes világban nem jelent problémát kikérni a szükséges referenciákat, esetlegesen kikérni az ismerősök véleményét, tapasztalatait, ami az irodai bútor vagy szék vásárlását illeti. Azt tanácsoljuk, szerezzen elegendő igazolható információt a megvásárolni kívánt áruval kapcsolatban.

Egy irodai karosszéket tehát ergonimikusnak tekinthetünk, ha az ülő személynek a lehető legnagyobb kényelmet biztosítja és aktív, vagyis dinamikus ülési elemekkel van ellátva. Az ergonomikus szék használatának eredménye a derék kisebb terhelése és alacsonyabb fáradékonyság. Ez magasabb produktivitást eredményez munka közben.

Miről ismerjük fel a megfelelő ergonomikus széket?

Ha nem biztos benne, hogy az Ön által kiválasztott irodai szék vagy karosszék megfelel az ergonómia elvárásainak, próbáljon meg odafigyelni a következőkre:

Fejtámla

Még akkor is, ha a fejtámlát szokványos munka során minimálisan használjuk ki, nagyon fontos a nyak és fej pihentetése során. A fejtámla segít az időnkénti rövid pihenőknél tartani a fej súlyát. Szakértők ajánlásával.

Szék magassága

Minden minőségi irodai széknek a felhasználó igényei szerint beállíthatónak kellene lennie. A széknél állíthatónak kellene lennie a felfelé vagy lefelé csúsztatásnak. Egyes székek lehetővé teszik az ülőrész előre vagy hátra történő csúsztatását is. Az ilyen jellegű beállítási lehetőségek megfelelő kényelmet biztosítanak.

Állítható háttámla

A hosszútávú ülésnél leginkább a derék rész terhelődik. Ha szeretné elkerülni ezt a problémát, szükséges szert tennie egy állítható háttámlával rendelkező székre. A háttámla feladata, hogy megfelelő támaszt nyújtson a gerincnek a csípő tájékán, ezzel védve a gerincet a túlterhelődéstől. Az állítható magasságnak köszönhetően segítenie kell az alakítható háttámlát a test magasságához igazítani. A támasznak rendelkeznie kellene a háttámla előlre vagy hátra történő mozgatásának lehetőségével. A jobb minőségű székek esetében a háttámla keménysége is állítható.

Kéztámaszok

Ha a nyolcórás számítógépes munka alatt nem tudjuk kezünket megfelelően kitámasztani, ez fölösleges erőfeszítésbe és fáradtságba kerülhet. Ezért egy valóban ergonómikus irodai szék esetében nem szabad hiányoznia a derékszögű kéztámaszoknak sem. Ezek ugyanis megkönnyebbülést hordoznak a nyak és vállak számára. Ebben az esetben is nagyon fontos a magasság állíthatósága. Az anyagnak elég merevnek kell lennie ahhoz, hogy biztos tartást nyújtson, de elég puhának is ahhoz, hogy ne okozzon foltokat a kézen.

Az irodai szék kerekei

Az irodai széken elhelyezett kerekek feladata, hogy teljes test fodulatra ösztönözzenek. Ezzel elkerülve a hátgerinc fölösleges terhelését. Nagyon fontosak és gyakran alulértékeltek. Időt és energiát takarítanak meg Önnek, ugyanis a széken ülve mobilis maradhat anélkül, hogy felállna. Sőt, derekát és nyaki izmait is óvják.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Hinta mechanizmus

Ez a mechanizmus lehetővé teszi, hogy kényelmesen dőlöngéljen munka közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük