Hogyan válasszunk vitrint? A legjobb vitrin az Ön háztartása számára

hogyan valasszunk vitrint

A vitrinek multifunkciós felhasználást tesznek lehetővé. Használhatóak például nappaliban, gyerekszobában vagy akár a konyhában is. Egy vitrin könyvespolcként, vagy akár kristály, ill. porcelán tárgyak kiállítására is használható. Egy gyerek vagy diák szobában hasonlóan funkcionálhat. Egy étkezőben tárolhatja bennük a szükséges edényeket és konyhai textíliákat, így mindig minden kéznél lesz. Sőt, egy ízlésesen kiválasztott vitrin feldobhatja az adott helyiség designjét is.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Környezet

A megfelelő vitrin kiválasztásánál fontos figyelembe venni milyen helyiségben lesz elhelyezve. Ezt figyelembe véve a vitrineket két csoportba sorolhatjuk:
beltéri – belső helyiségekben használhatók
kültéri – külső terekben használhatók

Külső terekben használható vitrinek

Leginkább akkor kell figyelnie, ha kültéri vitrint szeretne. Ilyen helyekre ajánlott olyan szekrényeket használni, amelyeknél az összekötő elemek elasztomerrel vannak kezelve és megoldott a hőtágulás elvezetése. Az elasztomer egy olyan anyag, ami elasztikus tulajdonságait magas hőmérséklet hatására sem veszíti el. A feszültség távozása után visszanyeri eredeti alakját. Az elasztomert (gumi, kaucsuk) más anyagokkal kombinálva különböző anyagok gyártásánál használják, mint pl. gumiabroncsok, kábelszigetelések, csövek, stb. Az ilyen megoldással készülő vitrineknél biztosított az elhelyezett tárgyak sérüléstől és elértéktelenedéstől való megóvása valamint kisebb a páraképződés is az első üvegen, ami szintén gátolja az elértéktelenedést.

Méretek és befogadó képesség

A vitrineket befogadó képességét azok belső méretei vagy látható felületük szerint különböztethetjük meg. Alap esetben a vitrineket a behelyezhető A4 formátum szorzatainak megfelelően tervezik. A gyártók azonban az ügyfél igényeire szabott vitrineket is kínálnak.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Vitrinek ajtajai

A vitrinek általában 4 mm vastagságú edzett plexi üveglappal ellátott ajtóval rendelkeznek, vagy szükséges tanúsítvánnyal rendelkező edzett biztonsági üveggel. A klasszikus vitrinek szárnyas ajtókkal vannak ellátva. A nagyobb méretű vitrinek felső záródású mágneses kicsapópánttal vannak ellátva, valamint nyitott helyzetben speciális tartószerkezettel vannak biztosítva. A vitrinek ajtajai általában biztonsági zárral rendelkeznek.

wine cabinet in the corner of a living room
Glass fronted wine cabinet in the corner of a living room interior with several assorted bottles of beverage on display viewed across a wooden table

Variálhatóság

Egyes vitrinek lehetőséget kínálnak több, lábra szerelhető szekrény kombinálására is. A beltéri vitrinekhez tartozó oszlop szettek egyszerű süllyesztéssel vagy talpazatra rögzítéssel is szerelhetők. A kültéri vitrinek különlegessége a “Quatro” oszlop rendszer, aminek köszönhetően egész bemutató rendszerek építhetők.

Design

A vitrin külleme mindenekelőtt a gyártás során használt alumínium-konstrukció profil típusától függ. Minden kültérí és beltéri vitrin típus csoportnak megvannak a maga specifikus tulajdonságai. A beltéri használatra szánt vitrinek 30-80 mm mélységű alumínium profilból készülnek. A kültéri használatra ajánlott vitrinek esetében fontos a hangsúly a szekrény tartósságán és stabilitásán van, beleértve a különböző időjárási viszontagságoknak való ellenállást is. Az ilyen jellegű paramétereket speciális, 30-150 mm mélységű alumínium elemekkel érhetők el. Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a fehér vitrinek, amik tiszta és modern hatást keltenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük