Hogyan válasszunk babzsákot? A legjobb babzsák kültérre is

hogyan valasszunk babzsakot

A jelenkor egyik legújabb divat slágere a babzsák. Egyre több lakás nappalijában megtalálható, ezért a gyártók gyorsan bővítik kínálatukat. A piacon rengeteg ajánlat érhető el. Ha nehézséget okoz Önnek eligazodni ebben az útvesztőben, szívesen segítünk olyan babzsákot választani, ami sokáig kitart és elképzeléseinek is megfelel.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

A babzsákok nem csak divatkiegészítők. Nagyon jó ortopédiai tulajdonságokkal is rendelkeznek. Olyan embereknek is ajánlottak, akik hosszútávon ágyhoz kötöttek. A babzsákokon ugyanis nem keletkeznek felfekvések. A beteg háziállatok számára is felüdülést hoznak. Egyre több babzsákot találhatunk a kínálatban kifejezetten gyerekek számára is.

Természetesen a babzsáknak olyannak kell lennie, ami tetszik is Önnek. Azonban figyelmét nem csak arra kell összpontosítania, hogy a babzsák küllemében megfeleljen ízlésének. Az is nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű legyen és megfeleljen a felhasználás céljának is. Ahhoz, hogy ki tudja választani a megfelelő babzsákot, ügyeljen annak méretére és az anyagra is, amiből készült. Arra is oda kell figyelni mivel van az adott babzsák megtöltve.

Babzsák töltőanyaga

A babzsák töltő anyagának kiválasztása nagyon fontos. Javasoljuk olyan babzsák vásárlását, aminek töltőanyaga EPS hungarocell golyókból áll. Kerülje az olyan babzsákokat, amik darabolt hungarocellel vannak töltve. A darált hungarocell nagyon gyorsan leülepedik és a babzsák elveszti eredeti alakját. Sőt, az ilyen hungarocell porosodik és ezzel árt az egészségnek. Ezen okból kifolyólag a töltőanyag kiválasztásánál részesítse előnyben az ún. EPS hungarocell golyókat. Ezek méretükben különböznek egymástól. Minél nagyobb golyókkal van a babzsák megtöltve, annál jobb rajta ülni. Azonban hajlamos az elfekvésre. A babzsáknál fontos a hungarocell golyók sűrűsége is. A jobb minőségű zsákok nyílással vannak ellátva, amin keresztül után lehet tölteni a golyókat. Az utántöltő anyagok problémamentesen beszerezhetők és ezzel könnyedén felfrissíthető a már elfeküdt zsák.

Fontos az is milyen célra szeretné a babzsákot használni… Csak ülni szeretne rajta vagy heverészni si? Szívesen venne babzsákot gyermekének? A babzsák a házi kedvenc kényelmét szolgálná? Esetleg szeretné esztétikusabbá tenni nappaliját? Igényeinek megfelelően választhatja ki az ideális méretet.

Babzsák megfelelő mérete

Manapság már a gyártók a legkülönfélébb méretekben kínálják a babzsákokat. Egyes modellek akkora méretben is elérhetők, hogy azokon több személy is kényelmesen elfér.

Ha olyan babzsák megvételén töri a fejét, amit főleg ülésre szeretne használni, érdemes olyat választania, aminek egyik mérete meghaladja a 140 cm-t. Az ilyen méretű babzsák képes biztosítani a fej megtámasztását is ülés közben. Abban az esetben, ha a babzsákot szeretné heverészésre is használni, az egyik méret legalább 180 cm kell legyen.

Babzsák anyaga és alakja

A döntésnél a méreten kívül a babzsák alakja is fontos paraméter kell legyen. A legnépszerűbb babzsákok közé azok tartoznak, amik ún. párna vagy labda alakúak. Ha egy ilyen babzsák kellően nagy méretű, ülésre és fekvésre is használható. Másik nagyon népszerű változat az ún. “ülő körte”. Leginkább ülésre alkalmas. Kialakításának köszönhetően ehhez a tevékenységhez nagyon kényelmes helyet tud biztosítani. Viszonylag magasan ülhet rajta és jól megtámasztja a gerincet is. Abban az esetben is ajánljuk, ha a nappaliban nincs elég hely egy nagy méretű ülőpárna elhelyezésére. Kevés hely esetén a nagy párna alakú babzsák útban lehet.

Ha már megvilágosodott a babzsák alakját illetően, itt az ideje elgondolkodni milyen anyagból is készüljön a babzsák. A gyártók erre a célra leggyakrabban hungarocellt vagy nylont használnak. Önön múlik melyiket választja. Ne feledje azonban, hogy kényelme nagyban függ a gyártás során használt anyagtól.

Hungarocell babzsák

A hungarocell egy kemény és erős anyag, ami hosszú élettartammal rendelkezik. Kellemes rajta ülni. A hungarocell babzsákok olcsóbbak, mint a nylon.

Nylon babzsák

A nylon egy nagyon ellenálló anyag, ami vízálló és kellemes a tapintása. A nylonból készült babzsákok valamivel drágábbak, de megéri befektetni. Az ilyen babzsákokon nyáron sem lehet annyira leizzadni, mint a bőr vagy műbőr változatokon. Ennek köszönhetően teljesen megélheti a kényelmet fölösleges kényelmetlenségektől mentesen.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Néhány gyártó az előállítás során egyéb, alternatív anyagot is használ. Keresgélés közben így találkozhat akár pamut, mencseszter és egyéb anyagokból készült termékekkel is. Ezek azonban kevésbé ellenállóak és nehezebben tisztán tarthatók.

Érdemes figyelembe venni azt is, hogyan van a babzsák megvarrva. Ajánlott minden olyan babzsákot elkerülni, amiknél nem alkalmaztak legalább dupla varrást és ha olyan babzsákot talál, ami tripla varrással készült, ne habozzon és a döntésnél élvezzen előnyt. Ha minőségi varrással rendelkező babzsákot választ, megelőzheti a véletlen kiszakadást és az apró golyócskák gyűjtögetését a padlón.

szines babzsakok

Nylon vagy műbőr kinti használatra

Kültérre legideálisabb választást jelentenek a nylonból készült babzsákok. A túlzott természetes közegben történő terhelésnek ellenáll ez a magas minőségű anyag és hosszú élettartamot biztosít a babzsák számára. A nylon vízálló tulajdonságainak köszönhetően ideális választást jelentenek ha kényelmes és egyben egészséges ülőalkalmatosságot is szeretne a kertben, udvaron vagy bárhol máshol.  Annak ellenére, hogy a nylon babzsákok ellenállnak az időjárás vizsontagságainak, nem ajánlott azokat túl sokáig kint hagyni. Ha sokáig vannak kitéve közvetlen napsugárzásnak, a színeik kifakulhatnak, esetlegesen a felszinükön foltok keletkezhetnek. A nylon babzsákok következő előnye az egyszerű tisztíthatóság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük