Hogyan válasszunk megfelelő gardróbszekrényt – praktikus gardróbszekrény

hogyan valasszunk gardrobszekrenyt

A gardróbszekrények manapság nagyon közkedvelt darabok, amiket sok ember vásárol meg lakásukba vagy házukba. Ahelyett, hogy fölöslegesen foglalná a helyet a kis szekrény vagy komód, a gardróbszekrény tökéletesen takarékoskodik a hellyel és minden helyiséget gyönyörű egésszé képes varázsolni.

A gardróbszekrények manapság nagyon népszerű darabok, ami semmilyen körülmények között sem hiányozhat egy lakásból vagy házból. Ha szüksége van helyet megtakarítani vagy csak egy szekrényt keres valamelyik helyiségbe, tudnia kell, hogy a gardróbszekrény a legjobbak mind közül. Azonban azokat kiválasztani nem annyira egyszerű, mint ahogy az első látásra tűnik.

Válasszunk a népszerű gardróbszekrények közül katalógusunkban

Szekrények felosztása

Először tudnia kell, hogy a szekrényeket első sorban két alapvető kategóriába oszthatjuk, mégpedig polcosakra vagy akasztósakra. Ez a két féle szekrény egymástól abban tér el egymástól, hogy a polcosakban polcok vannak és az akasztósakban csak egy beépített ruhatartó rúd, amire könnyedén be tudjuk akasztani a ruhákat.

Léteznek olyan kombinált szekrények is, amik elrendezésüknek köszönhetően a legnépszerűbb és legpraktikusabb darabok közé tartoznak. Az olyan ruhát, ami nehezen összehajtogatható vagy végképp nem hajtható össze, szépen fel lehet akasztani és az olyan darabokat, mint amilyenek a pólók, nadrágok vagy fehérnemű egyszerűen tárolhatja a polcokon. Egyes szekrények kihúzható fiókokat is tartalmaznak, amik nagyon praktikusak és a szekrénynek stílusos, modern megjelenést kölcsönöznek.

Nagy szekrény, kevés hely?

Nagyon sok ember kis lakásban él, ahol nagyon fontosak a helytakarékos megoldások.  A gardróbszekrények elég nagyok, és ezért nem mindenhova ideálisak. A piacon azonban nagyon sok különböző szekrényt lehet találni és biztos közöttük van az is, ami ideális lesz az ön számára.

Olyan magas szekrényt válasszon, ami egészen a plafonig ér. Ami azt jelenti, hogy a ruhát magasra pakolhatja és ezzel szélességében helyet takaríthat meg. Ezzel ki tudja maximálisan használni a teret és annak ellenére, hogy a szekrények magasak, a magasan található polcok is könnyedén elérhetőek.

De a méret nem csak szélességben és magasságban számít, hanem mélységben is. A vállfákon elhelyezett ruhák minimum 60 cm-es mélységet igényelnek. Ha egy ilyen mélységű szekrény nem fér önnél, ne aggódjon. Léteznek olyan gardróbok is, amiknél a ruhatartó rúd a szekrény hátoldalára van szerelve, egyes típusoknál ezek ki is húzhatók a jobb áttekinthetőség érdekében.

Ajtó típusok

Most térjünk át az ajtókra, amik nagyon fontosak. Ha szeretne sok helyet megtakarítani, olyan gardróbszekrényt kellene választania, ami tolóajtóval rendelkezik. A szekrény így minden helyzetben könnyen nyitható. A nyitásnál az ajtónak nincs szüksége semmilyen plusz térre.

Léteznek azonban olyan gardróbszekrények is, amik klasszikus, kinyiható ajtóval vannak ellátva. Ezek a szekrények kevésbé népszerűek, de elérhető ez a típus is a piacon.

Tükör

Ha elképzel egy gardróbszekrényt, azon van tükör vagy nincs? Öltözködés közben a tükör hasznos lehet. Egy klasszikus szekrénynél a tükör általában az ajtó belső oldalán van elhelyezve, de ha tolóajtó mellett dönt, a tükörnek természetesen a külső oldalon kell lennie.

Az egyedüli, nagyobb hátrány abban rejlik, hogy nyitás közben meg kell fogni a tükröt és ezáltal koszolódik. Az ujjlenyomatokat elég nehéz letakarítani.

Érdekesség lehet még a belső, beépített világítás is, ami nagyon figyelemfelkeltően néz ki és jobban látszik mi található a szekrényben.

Tükrös gardróbszekrények katalógusunkban

Anyag

Ugyanúgy, mint más bútorok esetében, a gardróbszekrényeknél is nagyon fontos kiválasztani a megfelelő anyagot. Természetesen a gardróbszekrénynek illeszkednie kell a többi bútorhoz, ami otthonában megtalálható és azokhoz a kiegészítőkhöz, amik lakását díszítik. 

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

A legklasszikusabb a masszív fa, ami már több évszázada uralkodik a bútorok világában. A masszív fa természetességet és meghittséget kölcsönöz a helyiségnek. A fát sokan azért helyezik előtérbe, mert békét áraszt magából. A kisebb karcolások nem is tűnnek fel rajta, de ha mégis észrevehetők, nagyobb problémák nélkül le lehet csiszolni.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

A következő ismert anyagok közé tartoznak még például az MDF és LTD lemezek. Ezek az anyagok nagyon pozitívak és minőségi ABS szélekkel rendelkeznek. Ellenállóképességük valóban magas. Több színből és mintából választhat, beleértve a minőségi fa utánzatokat is. Karbantartásuk egyszerű, elég egy nedves kendővel áttörölni. A fényes felületet szükséges gyakrabban tisztítani, mivel azon könnyen meglátszódik a kosz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük