Hogyan válasszunk kerti bútort – a legjobb kerti bútor

luxury rattan garden furniture

A kerti bútor megvásárlása hosszú távú befektetés, ezért a döntés több időt igényel és minden elérhető információt meg kell szereznünk. Tanácsot adunk milyen anyagból készült bútorokra fókuszáljon, ha fedett teraszra vagy fedetlen helyre szeretné. Emellett fontos, hogy ne feledkezzünk meg a bútor karbantartásáról és védelméről sem.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

A kerti bútor anyaga

A kerti bútorok különböző anyagból készülhetnek – fa, fém, mű rattan, műanyag, stb. Vásárlás előtt érdemes utánanézni ezeknek az anyagoknak, hogy tudjuk melyik lehet számunkra a megfelelő.

Fa

Talán előnyben részesíti a természetes megjelenésű, masszív és ellenálló, olyan egzotikus fából készült bútorokat, mint a teakfa vagy eukaliptusz. A Teakfából készült bútor több évet is kibír és nagyszerűen ellenáll az időjárás viszontagságainak akár egész évben is, beleértve a savas esőt is és nem támadják meg a kártevők és a penész sem. Az egyes fa bútor gyártók hagyományos és modern designt is kínálnak. Az udvaron és a teraszon mindemellett biztos értékelni fogja sokrétű szilárdságát is.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Fém

Oda, ahova külleméből adódóan nem illeszkedik a teljesen fa bútor, általában a fém bútor az ajánlott. Az alumínium és réz ötvözetéből (dural) készült szerkezet stabil és szinte elpusztíthatatlan. Ennek ellenére kellemes meglepetésként érheti önt alacsony súlía is. Természetesen ez a bútor ellenáll a víznek és a nap sugarainak is. Felszíne nem fakul ki és szinte nem is igényli a karbantartást. Népszerű a dekoratív megjelenésű húzott fém bútor is, ami a fém lap húzásával és nyírásával jön létre.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Rattan 

A rattan bútorok szövete ipari előállítású polietilén szálból készül, ami jobban bírja az időjárási viszontagságokat, mint a természetes rattan. Nem repedezik meg és nem veszíti el színét sem, szinte semmilyen karbantartást nem igényel.

Az alumínium szerkezet garantálja a stabilitást és az élettartartamot. A rattan elemek könnyen kombinálhatók a kínálatunkban szereplő bármelyik fa vagy fém asztallal.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Műanyag

A műanyag kerti bútor több éves klasszikusnak számít és nagy népszerűségnek örvend főleg az alacsony beszerzési árnak és a karbantartás szükségtelenségének hála is. A műanyagot elég folyó víz alatt leöblíteni, esetlegesen mosogatószert és szívacsot használni a lemosásnál nagyobb szennyeződések esetében. Jól ellenáll az időjárás változásainak, azonban a színes műanyag a napon hamar kifakul, ami lényegében ezen kerti bútor egyetlen hátránya is egyben. Ha puha párnákkal kiegészíti őket, olcsón kényelembe helyezheti magát. Az anyag tartóssága attól függ, hogy télre elraktározzuk-e a bútort a pincében vagy kint marad a fagyon.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Raklap ülőbútorok – fiatalos design

Az egyik legtrendibb ülőbútor a raklap bútor! Számtalan kialakításban és modellben megvalósítható akár házilag is, de készen is megvásárolhatók ezek a divatos bútorok: raklap ágyak, asztalok, és raklap ülőbútorok. Ipari formavilágával remekül illeszkedik a letisztult terekbe, de a faanyag melegsége miatt a kis lakásokban is jól mutat.

Bútor elhelyezkedése

A bútor egy teljesen fedett teraszon lesz elhelyezve, vagy egy félig fedett pergolán, esetleg egy teljesen fedetlen helyen? Ha eső éri a bútort, az anyagnak mindenképp ellenállónak kell lennie.

Fedett terület

A fedett területen elhelyezett bútor olyan természetes anyagokból is készülhet mint amilyen a: rattan, banánlevél,  vízijácint vagy egy érzékenyebb fa típus.

Nyitott tér

Ebben az esetben válasszon olyan bútort, ami a lehető legellenállóbb anyagból készült.

Számoljon vele, hogy a bútort eső éri majd, sütni fog rá a nap, rárakódik majd a por és a virágpor.

Az ellenállóbb anyagok közé tartozik: mű rattan, minőségi műanyag bútor, alumínium és teakfa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük