Hogyan válasszunk zsámolyt? A legjobb zsámoly egy nappaliba vagy előszobába

hogyan valasszunk zsamolyt

Zsámoly, puff vagy kisasztal?

A múltban teljes mértékig külön tudtuk választani egymástól a zsámolyt, kisasztalt és az ún. puffot. Nagyszüleink azokat egyértelműen el tudták egymástól különíteni a felhasználás céljától függően. Kérdéses azonban, hogy Ön is képes-e különbséget tenni közöttük a jelenlegi modern korban.

Zsámoly

A zsámoly kifejezés alatt elődeink olyan kis méretű padot vagy széket értettek, amit például a női fésülködő asztalnál vagy a zongora mellett használtak.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Puff

A puff, a zsámolytól eltérően, egy kicsi, nem túl magas párnát jelentett, ami kényelmes ülőalkalmatosságként szolgált. Elődeink ezt például piknikezés alkalmával használták, ugyanis elegáns kényelmet nyújtott a hideg és kemény földdel ellentétben.

Kisasztal

Valószínűleg a tároló kisasztal funkcióját nem kell bemutatni Önnek sem. Hova máshova tudnánk letenni egy könyvet vagy virágokkal teli vázát?

Zsámoly manapság = kényelem + tárhely + design

Ez a múltbéli összetett csoportosítás már szerencsére a múlté. Ma már a különböző ülő zsákokat és párnákat egy szó alatt találjuk. Ez az egyszerű ülőbútor megnevezés a latin scabellum, scamellum szóból eredeztethető, ami padkát, dobogót jelent.

A zsámolyok egyre népszerűbb kiegészítői a modern otthonoknak. A népszerűség fő oka, hogy sokrétűen és különböző módon használhatóak. Megtalálták helyüket például az előszobákban, nappalikban, gyerekszobákban, tanuló szobákban. A modern zsámolyok különböző színekben és alakokban érhetők el. Multifunkciósak és egyes darabokat hozzá lehet igazítani a többi kiegészítőhöz (pl. összecsukható székek/asztalok a Remember termékcsaládból).

Zsámolyok használata

A zsámolyok a kiegészítő bútorok közé tartoznak és több funkcióval is rendelkeznek. Manapság már szinte minden háztartásban megtalálhatók. Egy ízlésesen kiválasztott darab kiegészítheti a már meglévő ülőgarnitúrát is, ami kapóra jöhet például abban az esetben, ha váratlanul több vendég jelenik meg a lakásban. A zsámolyt emellett kis tároló asztalként is használhatjuk, ha a dohányzóasztal nem elég a nassolnivalókhoz, esetlegesen az étkezőbe mint étkező zsámoly. A zsámolyok multifunkcionalitását támogatja azok belső tárhelye is, ahova mindenféle apróságot be lehet pakolni, amit szeretne, hogy mindig kéznél legyen.

zsamoly taroloval

Zsámoly a nappaliban a kényelem szolgálatában

Egy zsámoly a nappaliban tökéletesen képes a kanapét kiegészíteni és pihenés vagy tv nézés közben kényelmesen ráteheti a lábát. Figyelembe véve, hogy manapság a zsámolyok különböző méretekben készülnek, a döntésnél ügyelni kell a megfelelő magasság kiválasztására. A zsámolynak nem szabad magasabbnak lennie a kanapénál. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz a kanapén ülnie. Ha a zsámolyt épp erre a célra szeretné megvásárolni, választhat állíthatót is. Ez a zsámoly lehetővé teszi Önnek beállítani a legkényelmesebb magasságot.
Zsámolyt abban az esetben is tudunk Önnek ajánlani, ha a nappaliban található dohányzóasztal nem rendelkezik már elég nagy felülettel. Az ülőfelület mellett a zsámoly egy kisebb tárhelyet is kínál.

Zsámoly az előtérben

A zsámoly használható az előszobában, folyosón vagy az előtérben is. Különböző apróságokat lehet benne tárolni és megkönnyíti a cípők felvételét is. Sőt, a rendkívül sokrétű kínálatnak köszönhetően a megfelelően kiválasztott zsámoly feldobhatja az amúgy unalmas tereket is.

barna zsámoly
Barna zsámoly

Zsámoly alakja

Kocka alakú zsámoly

Nagyon egyszerű és elegáns designnal büszkélkedhetnek a klasszikus kocka alakú zsámolyok. Leggyakrabban ezek a zsámolyok könnyű anyagból készülnek, úgyhogy könnyen kezelhetőek. Mobilitásukat kerekekkel is támogatják, aminek köszönhetően könnyedén át tudjuk őket helyezni egyik helyiségből a másikba. Biztos megszeretik őket a gyerekek is. Ha több helyre van szüksége, dupla zsámolyt is beszerezhet. Ez nagyobb tárolókapacitással és ülőfelülettel is rendelkezik.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

Kör/félkör alakú zsámoly

A kör, félkör vagy ovális alakú zsámolyok sem egyediek. A zsámolyok, amik félkör alakjuknak köszönhetik népszerűségüket, a nappaliban  egyedi ülőalkalmatosságként is szolgálahtnak. Több zsámoly összekapcsolásával hatékonyabban kihasználhatjuk a helyiségben rendelkezésre álló teret. Különböző alakokba kapcsolhatók össze és akár egy kört, félkört vagy akár egy “S” betűt is létrehozhat. Ezzel kényelmes ülési lehetőséget biztosítva vendégei számára.

Lehet, hogy tetszeni fog katalógusunkban

TIPP: válasszon mosható számolyt, amiről könnyedén le lehet mosni a szennyeződéseket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük